ua en ru

Опозиція підготувала проект нової Конституції, - Яценюк

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що опозиція підготувала проект нової Конституції.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що опозиція підготувала проект нової Конституції. Про це Яценюк заявив з місця в сесійній залі Верховної Ради України.

За його словами, опозиція підготувала проект нової Конституції, яка передбачає перехід до парламентсько-президентської форми правління, Рада призначає членів Кабінету міністрів України, генерального прокурора, і виступає як законодавчий орган.

"За нашою редакцією Конституції, яка очікується до прийняття всіма українцями, президент України позбавляється диктаторських і імператорських повноважень, парламент України призначає уряд, генерального прокурора, голову СБУ, всіх членів Кабміну і від імені народу України виступає як єдиний законодавчий орган", - заявив Яценюк.

За його словами, будь-які спроби затягнути цей процес через створення різного роду комісій і робочих груп призведуть тільки до ескалації конфлікту.

У той же час голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що ніяких законопроектів, що стосуються зміни Основного закону в парламенті не зареєстровано.

Нагадаємо, раніше лідер партії "Удар" Віталій Кличко, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок та заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов зареєстрували у Верховній Раді України законопроект № 4092 "Про визнання таким, що втратив чинність, закону України від 7 жовтня 2010 року № 2592-VI "ПРО внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо приведення їх у відповідність з Конституцією України".