ua en ru

"Батьківщина" називає провокацією розгром кабінетів в КМДА

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" називає провокацією розгром кабінетів в КМДА і звинувачує у ній владу. Про це заявила голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова.

"Протягом ночі розгромили кабінет завідувача столової на першому поверсі, а також відкрили кабінет бухгалтерії КМДА на сьомому поверсі, винесли комп'ютер працівника земельної комісії Київради і заховали його у одній з шаф сусіднього приміщення та відкрили воду у туалеті на 11 поверсі, яка затопила туалети кількох нижніх поверхів", - сказала Меліхова.

Депутат наголосила, що люди, які гріються у колонній залі Київради не мають змоги підійматися вище другого поверху будівлі тому, що цього не допускає дружина, яка слідкує за порядком. Крім того, громадська дружина самооборони контролює лише 2-3 входи у приміщення Київради, в той час як у "Беркута" та спецслужб є десятки інших способів потрапити всередину будівлі: 2 входи через господарський двір, вхід через громадську приймальню, через кухню, підземні ходи тощо.

Доступ до приміщень Київради та КМДА вище другого поверху мають лише працівники та очільники цих установ, яких пропускають на робочі місця виключно з посвідченнями.

"Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді неодноразово зверталися до влади з вимогою поновити охорону службових приміщення Київради працівниками Державної служби охорони, які вже два тижні не виконують своїх обов'язків з охорони будівлі Київради, чим порушують укладену із Київрадою угоду. Але керівництво Київради досі не відреагувало на звернення фракції і залишило приміщення без охорони, щоб маніпулювати цим. Погром, що вчинили цієї ночі є яскравим тому свідченням", - підкреслила Меліхова.

Раніше лідер громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив, що "в КМДА група озброєних свободівців на чолі з нардепом Леоновим здійснила напад на активістів "Спільної cправи", які відповідали там за харчування(це були переважно жінки). Є постраждалі. Координатор Харківського відділення "Спільної cправи" Антоніна Кравченко госпіталізована і знаходиться в реанімації Олександрівської лікарні. Ми вимагаємо пояснень від представників парламентської опозиції".