ua en ru

Активісти не збираються покидати будівлю КМДА до виконання низки умов, - "Свобода"

Народний депутат України від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко заявляє, що активісти будуть перебувати у приміщенні Київської міської державної адміністрації до тих пір, поки голова КМДА Олександр Попов не обігріє і не забезпечить їжею мітингувальників на Майдані Незалежності, а потім не піде у відставку. Про це Мірошниченко повідомив агентству РБК-Україна.

За його словами, люди не захоплювали будівлю КМДА, вони мають право там перебувати як громадяни. Там, за його словами, забезпечена охорона і підтримується порядок.

Люди чекають, коли до них прийде Попов та секретар Київради Галина Герега. З ними активісти хочуть обговорити нелегітимність нинішньої київської влади і необхідність проведення виборів.

На думку Мірошниченка, вже у вівторок Попов буде відправлений у відставку. А люди будуть залишатися в КМДА до тих пір, поки всі зазначені вище питання не будуть вирішені.

Нагадаємо, міліція готується приймати заходи по звільненню від активістів будівель Київської міської державної адміністрації та Будинку профспілок на Хрещатику в Києві.

Вдень 1 грудня під час акції протесту проти згортання євроінтеграції в будівлі КМДА та Будинку профспілок увірвалися учасники демонстрації. При цьому в КМДА були зламані двері і вибиті вікна. Міліція підозрює в ініціюванні штурму КМДА нардепа від "Свободи" Ігоря Мірошниченка.