ua en ru

Євромайдан: онлайн-трансляція 25 січня (оновлено)

Євромайдан: онлайн-трансляція 25 січня 2014 року (оновлюється). У Києві на Майдані Незалежності продовжуються акції протесту проти чинної влади (фото, відео).

Євромайдан: онлайн-трансляція 25 січня 2014 року (оновлюється). У Києві на Майдані Незалежності продовжуються акції протесту проти чинної влади (фото, відео).

Фотогалерея: "Протести в Україні - хроніка 25 січня"

Український дім у Києві на Європейській пл. штурмують мітингувальники, передає кореспондент РБК-Україна.

Лідер фракції "Свобода" у Верховній Раді України Олег Тягнибок закликав громадян України виходити на акції протесту в рамках Євромайдану. Про це він заявив під час виступу на Майдані Незалежності.

На пл. Свободи (Харків) сталася бійка між захисниками місцевого Євромайдану і невідомими у спортивному одязі, що напали на них.

Міліція зайняла Український дім на Європейській площі в Києві.

Активісти Автомайдану пікетували житло українського бізнесмена Ріната Ахметова в Донецьку.

Опозиція заявляє, що в Адміністрації Президента України підготовлено рішення про запровадження надзвичайного стану у країні. Про це йдеться в заяві Штабу національного опору.

О 13:00 в Києві 5 тис. активістів Євромайдану закінчили мирний мітинг під будівлею Генеральної прокуратури України і вирушили назад на Майдан Незалежності.

Євромайдан: онлайн-трансляція 25 січня (оновлено)

(Фото: РБК-Україна)

У Києві станом на 12:00 близько 5 тис. активістів пікетують будівлю Генеральної прокуратури України (ГПУ) на вул. Різницька, 13/15.

По медичну допомогою в Києві за минулу добу звернулися 13 учасників акцій протесту в центрі столиці. За даними департаменту охорони здоров'я КМДА, госпіталізовано 10 демонстрантів, двоє з них - кияни. Серед причин госпіталізації - травми, інфікована рана стопи, гострий інфаркт міокарда та алкогольний делірій.

Оболонський районний суд за ніч заарештував на два місяці 17 активістів Автомайдану. Про це повідомив народний депутат від "Батьківщини" Павло Петренко, передає прес-служба партії.

Сьогодні вночі Оболонський райсуд розглянув справи 19 активістів. Двох затриманих - Сергія Симонова та Василя Поповича випустили під домашній арешт строком на місяць, решта 17 осіб отримали два місяці в СІЗО. Серед затриманих - Андрій Ленець, Сергій Володько, Олексій Салига, Ігор Місяк, Віктор Давидяк, Нестор Дидик, Андрій Лісовенко, Олександр Кравцов, Богдан Сутік, Денис Сергієнко, Ігор Палеха, Дмитро Житній.

Близько 12:00 активісти Євромайдану звільнили будівлю Міністерства енергетики та вугільної промисловості у Києві, яку зайняли раніше в суботу. На даний час активісти звільнили майже всі приміщення відомства і вийшли на вулицю.

Зазначимо, близько опівночі 25 січня на Майдані Незалежності було не більше 2 тис. осіб.