ua en ru

Євромайдан: Онлайн-трансляція в прямому ефірі

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі. У Києві 16 грудня триває акція протесту. Увечері 16 грудня зібралося близько 5 тисяч мітингувальників на акцію Євромайдан.

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі. У Києві 16 грудня триває акція протесту. Увечері 16 грудня зібралося близько 5 тисяч мітингувальників на акцію Євромайдан.

Станом на 20:58 ЦВК опрацювала 99,53% протоколів на повторних виборах народних депутатів. 100% голосів опрацьовано на дільницях №132 (лідер Микола Круглов), №194 (лідирував Михайло Поплавський) та №223 (перше місце зайняв Віктор Пилипишин).

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, в 18:30 в Києві на Майдані Незалежності перебуває не більше 5 тис. осіб.

Активісти Евромайдана станом на 18:00 проводять мітинг біля будівлі Центральної виборчої комісії (ЦВК). Організована колона у складі 300-400 чоловік вирушила від КМДА до ЦВК.

Згідно з даними ЦВК, за результатами підрахунку 100% голосів в окрузі №223 (Київ р.) з 44,89% голосів перемагає кандидат-самовисуванець Віктор Пилипишин.

Фотогалерея: Євромайдан 16 грудня

Станом на 16:32, Центральна виборча комісія (ЦВК) підрахувала 95,22% голосів на довиборах у Верховну Раду (ВР). Згідно з результатами в окрузі №94 лідирує Руслан Бадаєв, що набрав 58,61% голосів. В окрузі №132 лідирує Микола Круглов, який набрав 47,85% голосів. В окрузі №194 лідирує Михайло Поплавський, який набрав 53,54% голосів. В окрузі №197 лідирує Леонід Даценко, який набрав 63,19% голосів. В окрузі №223 лідирує Віктор Пилипишин, який набрав 45,55% голосів.

Сьогодні вдень, глава шведського МЗС Карл Більдт заявив, що УА з ЄС можна підписати ще до кінця тижня, якщо цього захоче президент України Віктор Янукович.

Згідно з повідомленням Міністерства внутрішніх справ (МВС) близько 12:30, до виконання завдань по охороні громадського порядку в центральній частині р. Києва станом на 16 грудня 2013 р. залучено близько 2,2 тис. особового складу внутрішніх військ МВС України з різних територіальних командувань.

Як раніше повідомляв кореспондент РБК-Україна, на сьогоднішньому засіданні погоджувальної ради, лідери депутатських груп і фракцій Верховної Ради з опозиції не з'явилися.

Ніч з 15 на 16 грудня Євромайдан в Києві пережив спокійно. У неділю ввечері в соціальних мережах активісти допускали, що 16 грудня міліція може повторити силовий сценарій, застосований раніше. Про це повідомляло радіо "Свобода".

Сьогодні, 16 грудня, українці в світі приєдналися до народного віче "День гідності", яке відбулося в Києві. Протестні акції відбулися в більш ніж 26-ти містах світу. Зокрема, як повідомили кореспонденту медіа-порталу Vidia, близько п'яти сотень українців зібралися в Лісабоні на Комерційній площі. Активісти виступили українською та португальською мовами, висловившись за неприпустимість агресії з боку "путінської" Росії, вимагали термінової відставки уряду Азарова і закликали Януковича "проявити чоловічу гідність і скласти свої повноваження", як цього вимагає Євромайдан.

Також українці вийшли на вулиці в Німеччині. Зокрема, "День гідності" підтримали Євромайдан в Мюнхені, Нюрнберзі, Гамбурзі та Берліні. Евромайданы в США відбулися щонайменше восьми містах, серед яких Нью-Йорк, Детройт, Сан-Франциско, Портленд, Вашингтон, Філадельфія, Бафало, Парма і Чикаго.

Нагадаємо, раніше в Сенаті США з'явилася резолюція, яка передбачає санкції проти Януковича, група членів Конгресу США надіслала листа Президенту Януковичу і Бараку Обамі. Раніше різку заяву зробив Держсекретар США Керрі, що свідчить про міжнародну підтримку акції Євромайдан.

Зазначимо, що сьогодні вночі почався підрахунок голосів на довиборах у ВР. У п'яти одномандатних виборчих округах, де 15 грудня проходило голосування на повторних виборах народних депутатів (мажоритарників), в 20:00 закрилися виборчі дільниці. Явка на всіх округах склала 48,39%.

Євромайдан: Онлайн-трансляція в прямому ефірі

Євромайдан: Онлайн-трансляція в прямому ефірі

Нагадаємо, довибори у Верховну Раду проходили в округах № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область)та 223 (Київ, Шевченківський район).