ua en ru

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі

Євромайдан: Акція протесту продовжується.

Євромайдан: Ніч на Майдані Незалежності пройшла спокійно.

Понад 1300 українців, що живуть за межами своєї історичної батьківщини, у вівторок вийшли на роботу у вишиванках. Всесвітній флеш-моб відбувся на знак солідарності з українським Євромайданом, повідомляє радіо "Свобода".

За даними "Євромайдан SOS" проти активістів Євромайданів по всій Україні відкрито щонайменше 11 кримінальних справ. Про таке в ефірі "5 каналу" повідомила активістка ініціативи "Євромайдан SOS" Ірина Мухіна.

"За даними "Євромайдан SOS" я можу говорити за осіб з різних регіонів України проти яких днями порушують кримінальні справи, яких викликають у відділи міліції для того, щоб дати показання. Це дуже масова ситуація станом на сьогодні по Україні і здебільшого це є особи, які брали активну участь в місцевих майданах. За різними статтями Кримінального кодексу проти активістів були відкриті кримінальні справи у Львові, Луцьку, Чернігові, Черкасах тощо. Точну кількість наразі встановити складно, але за даними "Євромайдан SOS" можна говорити про як мінімум 11 кримінальних справ", - заявила Мухіна.

"Наразі кримінальні справи почали відкривати не у Києві, а на місцях, щоб трохи розмити ситуацію. Тому що якщо події відбуваються у Києві - це гучні справи і це все видно, а у інших містах не всі люди мають доступ до надання правової допомоги, не всі люди мають доступ до громадськості", - наголосила вона.

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі

Вчора вечірнє віче у Києві розпочалося з молебню на Майдані Незалежності.

Станом на 19:00, на Майдані знаходилося близько 30 тис. осіб, про що повідомив кореспондент РБК-Україна.

Згідно з повідомленням, вчора Шевченківський райсуд р. Києва оголосив вирок ще двом активістам, затриманих у зв'язку з подіями біля столичної мерії 1 грудня.

Вчора вдень співачка Руслана Лижичко пробула на допиті в ГПУ 5 годин, про що вона заявила у своєму Facebook. "Закінчила давати свідчення по справі побитих студентів 30 листопада. Допит тривав майже 5 годин", - повідомила співачка.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 р. Кабмін своїм розпорядженням постановив призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що викликало хвилю масових протестів по всій Україні, зокрема, і у столиці, що триває до сьогоднішнього дня. При цьому велика кількість мітингувальників зібралася у центральній частині столиці, періодично проводячи свої акції біля адміністративних будівель міста. Євромайдан продовжується.