ua en ru

Євромайдан: У Москві затримані учасники пікету солідарності

У Москві затримано десять осіб, які брали участь в пікеті солідарності з Євромайданом біля посольства України. Про цей РБК повідомили в столичному ГУ МВС.

У Москві затримано десять осіб, які брали участь в пікеті солідарності з Євромайданом біля посольства України. Про цей РБК повідомили в столичному ГУ МВС.

Люди стояли біля дипмісії і тримали плакат "Україна, ми з тобою", підтримуючи Євромайдан. Поліція вважала пікет несанкціонованою акцією і звантажила його учасників в автозак, пояснивши свої дії припиненням спроби порушення громадського порядку.

Учасник пікету солідарності з Євромайданом депутат Ярославської обласної думи Борис Нємцов у своєму мікроблозі повідомив, що акція була абсолютно мирною, плакат був всього один.

Зазначимо, що багато російських опозиціонерів висловили співчуття учасникам мітингу за євроінтеграцію в Києві, а Ілля Яшин з "Солідарності" і Петро Верзилов з групи "Війна" навіть відправилися на Україну, щоб особисто прийняти участь в тому, що відбувається.

Немцов після перемоги "помаранчевої революції" в 2004 р. був призначений позаштатним радником Президента України Віктора Ющенка. Протримався він в Києві недовго, у результаті так і не вирішивши розбіжностей з лідерами "помаранчевих".

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Звернемо увагу, що з 21 листопада в Україні розпочалася хвиля протестів після прийняття Кабміном рішення про призупинення євроінтеграції. Акція отримала назву "Євромайдан". Після подій в ніч на 30 листопада, коли міліція жорстоко розігнала мітинг на Майдані Незалежності, хвиля протестів посилилася. Активісти Евромайдана 1 грудня захопили будівлі КМДА та Будинок профспілок на Хрещатику.