ua en ru

ФПУ позбавили права займати приміщення в Будинку профспілок на Майдані

Федерація профспілок України (ФПУ) отримала вимогу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві, про негайне звільнення приміщень Будинку спілок на Майдані Незалежності, 2. Про це повідомила прес-служба Федерації профспілок України.

"Отримала вимогу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві, внесену на виконання Ухвали Печерського районного суду м. Києва, про негайне звільнення та заборону знаходитися у приміщеннях Будинку спілок на Майдані Незалежності, 2 будь-яким особам, крім працівників Підприємства "Господарське управління ФПУ" та охоронної фірми. Таким чином, Федерація профспілок України, понад 40 всеукраїнських профспілок, її членських організацій, позбавлені можливості здійснювати свою основну функцію - захист прав та інтересів членів профспілок", - йдеться у повідомленні.

Президія Федерації професійних спілок України висловив протест з цього приводу і заявив, що заборона перебування у Будинку спілок керівників та працівників апарату ФПУ, Київської обласної ради профспілок, всеукраїнських профспілок перешкоджає їх законній діяльності, взаємодії колегіальних органів ФПУ на всіх інших рівнях, і фактично, паралізує роботу профспілок.

Водночас, це створює передумови неконтрольованого використання Будинку спілок, ставить його збереження під загрозу в цілому.

"Президія ФПУ інформує Президента України, Міністерство юстиції України, Міністерство внутрішніх справ України, Генеральну прокуратуру України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про реальну загрозу профспілковим правам та можливостям ведення профспілкової роботи в цей складний для України час і звертається з вимогою невідкладно вжити заходів щодо відновлення повноцінної діяльності ФПУ, яка об'єднує у своїх лавах понад 8 млн членів профспілок", - йдеться в повідомленні.