ua en ru

Йде процес радикалізації Євромайдану, - експерт

Політолог Кость Бондаренко вважає, що йде процес радикалізації Євромайдану. «У центр Києва прибувають багато жителів західних регіонів України, які налаштовані рішуче і орієнтовані на радикальні гасла лідера «Свободи» Олега Тягнибока. Вони не хочуть тижнями стояти на майдані і чекати початку політичних переговорів за участю європейських посередників високого рівня, як того бажає Арсеній Яценюк» , - підкреслив політолог.

За його словами, запланований на вихідні черговий «марш мільйона» з великою часткою ймовірності може закінчиться спробою штурму адміністративних будівель, що символізують владу.

«Необхідна наочна демонстрація «перемоги над режимом», причому за будь-яку ціну, яка в даному випадку виглядає виправданою. Саме така ідеологія дій радикальної частини Євромайдана Олега Тягнибока, який вже починає намагатися диктувати свої умови Віталію Кличко і Арсенію Яценюку» , - стверджує Кость Бондаренко.

«Сьогодні йде напружена війна нервів з обох сторін: і з боку влади , і з боку учасників протестних акцій, склад яких вкрай не однорідний. Це благодатний грунт для екстремістських акцій, причому набагато більш серйозних, ніж знесення пам'ятника Леніна в Києві. Соціальна протестна енергія десятків тисяч людей потребує виході і, на жаль, серед представників «Свободи» є лідери, готові піти на все, щоб спровокувати конфлікт з його подальшою ескалацією», - впевнений Кость Бондаренко.