ua en ru

Кравчук пропонує призупинити дію законів від 16 січня до їх повної відміни

Екс-Президент України Леонід Кравчук пропонує призупинити дію законів від 16 січня, поки Верховною радою України не буде прийнято пакет рішень про їх повну відміну.

Екс-Президент України Леонід Кравчук пропонує призупинити дію законів від 16 січня, поки Верховною радою України не буде прийнято пакет рішень про їх повну відміну. Про це заявив Кравчук у ході загальнонаціонального круглого столу по подоланню політичної кризи в Україні.

"Я пропоную написати так: до прийняття антикризового пакету, який має сприяти виходу з кризового стану, дію названих законів призупинити до кращих часів. Призупинити якомога швидше, тому що починають їх застосовувати. Коли країні погано, найстрашніше, коли радикали пропонують дії, які не вписуються в демократичні нормативи!, - заявив Кравчук.

На його думку, якщо б ті, хто ці закони розробляв, думав про наслідки, то цих законів не було б.

Зазначимо, що Кравчук також висловився проти дострокових виборів Президента України. Екс-президент зазначив, що необхідно переформатувати уряд, але не варто навіть піднімати питання про перевибори Президента України.

Раніше народні депутати України підтримали нові закони 16 січня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів. Оскільки опозиція блокувала трибуну і президію ВР, парламентська більшість голосувала за даний законопроект підняттям рук. Лічильна комісія фіксувала результати голосування.

Нагадаємо, з 19 січня 2014 р. на вул. Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами і правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах, а також деяких інших.