ua en ru

Міліція порушила справу за травмуванням правоохоронців при штурмі КМДА

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом насильницьких дій стосовно правоохоронців з боку активістів, які ввірвалися в будівлю Київської міської державної адміністрації 1 грудня. Як повідомила агентству РБК-Україна прес-секретар київської міліції Ольга Білик, провадження розпочато за ч. 2. ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За її словами, в результаті бійки у КМДА постраждали 14 співробітників правоохоронних органів.

Всього ж, за її даними, 1 грудня в результаті сутичок з демонстрантами постраждали понад 100 правоохоронців, в тому числі 8 - біля пам'ятника Леніну на бульварі Шевченка, коли активісти спробували зруйнувати пам'ятник, а правоохоронці не дозволили їм це зробити.

На даний момент затримано близько 10 осіб, які "робили найбільш активні дії щодо працівників правоохоронних органів".

Нагадаємо, міліція готується приймати заходи по звільненню від активістів будівель Київської міської державної адміністрації та Будинку профспілок на Хрещатику в Києві.

Вдень 1 грудня під час акції протесту проти згортання євроінтеграції в будівлі КМДА та Будинку профспілок увірвалися учасники демонстрації. При цьому в КМДА були зламані двері і вибиті вікна. Міліція підозрює в ініціюванні штурму КМДА нардепа від "Свободи" Ігоря Мірошниченка.