ua en ru

Народне віче Євромайдану затвердило Миколу Катеринчука на посаді революційного коменданта Києва

Учасники народного віче на Євромайдані одностайно підтримали пропозицію лідера Європейської партії України, нардепа Миколи Катеринчука затвердити його на посаді революційного коменданта Києва.

«Ми зараз на Народному віче. Усі рішення приймаються на Віче. І прошу вас, аби зараз ми ухвали рішення, які стануть основою для контролю над містом Києвом. Нам потрібний революційний комендант міста Києва. І його треба сьогодні обрати. Я готовий взяти на себе цю відповідальність і попросив би вас проголосувати за це», - заявив зі сцени Катеринчук.

«Революція перемагає тільки тоді, коли вона перемагає в столиці і ми з цього дня маємо контролювати у Києві кожну вулицю, кожний двір, кожний закуток Києва. Я звертаюся до киян - шановні, без вас нічого не буде. Ми дякуємо вам за те, що ви сьогодні тут, на Майдані, разом з іншими учасниками, які приїхали з усієї України. Але це має бути не лише в суботу і неділю. Це має бути завтра і після завтра. Має бути повна мобілізація. Ми повинні встановити повний контроль над містом Києвом. Ми маємо поставити блок-пости на усіх в'їздах до Києва. Ми маємо контролювати пересування збройних формувань і міліції. Вони повинні питати у вас дозволу про те чи можуть вони кудись їхати чи ні?», - сказав народний депутат.

«Тому я звертаюсь до вас, до киян. Ми повинні з вами сказати знову «Донецьких геть із Києва!», не донеччан, а саме «донецьких». Але зараз ми повинні з вами почати важливу справу. Кожного дня ми повинні формувати загони, заради безпеки кожного хто є в Києві і на Євромайдані. І завтра ми викинемо Попова з кабінету, бо він не виконує свої обов'язки», - оголосив Микола Катеринчук.

«Ніяких ялинок чи «йолок» нам на крові наших дітей не потрібно. Ми відсвяткуємо і Новий рік і Різдво так ,як ми захочемо», - додав він.