ua en ru

Микола Катеринчук: На Житомирський дорожній блокпост Євромайдану напав Беркут

Минулої ночі Житомирський дорожній блокпост Євромайдану, який розташований у напрямку Києва у селі Стоянка по Житомирській трасі, піддався нападу співробітників Беркуту. Про це повідомив з місця події революційний комендант Києва, народний депутат України Микола Катеринчук.

«Зараз ми тримаємо оборону. Три доби тому Комендатура Києва встановила блокпости на під’їздах до Києва, аби контролювати рух правоохоронців та надавати різноманітну інформації про Євромайдан, тим хто в’їжджає в столицю. Окрім Житомирського напрямку такі блокпости були встановлені ще й на Гостомельскій, Одеській, Бориспольській та Броварській трасі. Після сигналу блокпосту про рух 14 автобусів з Беркутівцями на нього відразу й напали», - повідомив Микола Катеринчук.


Намети з написом «Дорожній блок пост Євромайдану» були розташовані як приймальні народного депутата Миколи Катеринчука. «Ми їх розмістили не в Києві, за межами міста, на узбіччі дороги, вони ніяким чином нікому не заважають. Однак сигнал від влади на зачистку є однозначним – не лише центральний Майдан. Зачистка проводиться по всій Україні», - наголосив нардеп.

Станом на 9 годину ранку усі 5 блокпостів продовжують виконувати свої функції. Житомирський блокпост правоохоронці все ж намагаються демонтувати. Микола Катеринчук на місці з’ясовує ситуацію та намагається його відстояти.

За оперативними даними, що надійшли з усіх блокпостів в бік Києва масово рухаються автобуси з ймовірними учасниками антимайдану. Окрім того до Києва заїхало близько 30 автобусів з Беркутом по усіх напрямках. Вони й далі продовжують прибувати до столиці невеликими колонами по 5-6 автобусів.

Для отримання чи надання інформації звертайтеся до Комендатури Києва за телефонами +380688569860, +380635915884 +380635915815