ua en ru

Рада рекомендує зняти гриф "секретно" з усіх наказів силовиків, причетних до розгону Майдану

Рада рекомендує зняти гриф "секретно" з усіх наказів силовиків, причетних до розгону Майдану
Верховна Рада України буде рекомендувати зняти гриф "секретно" з усіх наказів силовиків, причетних до розгону Майдану.

Верховна Рада України буде рекомендувати зняти гриф "секретно" з усіх наказів силовиків, причетних до розгону Майдану. Про це заявив сьогодні журналістам голова комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Кожем'якіна, глав силових відомств будуть слухати у профільному комітеті раз на місяць.

"На засіданні комітету (17 грудня, - ред.) ми приймемо важливе рішення за підсумками звітів на спільному засіданні двох комітетів, де були заслухані голови силових відомств: генпрокурор Ярема, МВС Аваков і СБУ Наливайченко. Очевидно, що ми приймемо рішення про заслуховування силовиків один раз на місяць. Це дозволить контролювати дії силових органів, що дуже важливо", - заявив він.

Кожем'якін додав, що на комітеті завтра буде розглянуто питання із пропозицією зняти грифи "секретно" з усіх документів, які видавилися силовиками під час режиму Януковича: "А саме, з наказів, які видавалися Якименком, усіма, хто розганяв Майдан, в тому числі Захарченком. Це важливо, щоб інформація про тих, хто давав злочинні накази, була відкрита".

Нагадаємо, на початку вересня Президент Петро Порошенко доручив зняти гриф секретності з документів про забезпечення діяльності екс-Президента Леоніда Кравчука.