ua en ru

Розстріл активістів на Майдані та вбивство Музичко вчинив спецпідрозділ "Сокіл", - "Правий сектор"

Розстріл активістів на Майдані Незалежності в Києві в лютому та вбивство координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка в березні вчинив спецпідрозділ "Сокіл".

Розстріл активістів на Майдані Незалежності в Києві в лютому та вбивство координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка в березні вчинив спецпідрозділ "Сокіл". Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив представник "Правого сектора" Олег Однороженко.

"Поки міністр Аваков залишається на своєму посту в цьому звіті, звичайно, вказано, що ніяких перевищень повноважень міліції. Тобто це (вбивство Олександра Музичка) - політичне вбивство, на думку самих міліціонерів, які скоїли це вбивство відбулося в рамках закону", - заявив Однороженко.

За його словами, і в розстрілі активістів на Майдані, і в затриманні Музичко брали участь бійці спецпідрозділу "Сокіл".

"Так, як у часи Януковича відбувалися розстріли мирних демонстрантів в рамках закону, так зараз відбуваються політичні вбивства в рамках закону. Відбуваються вони одними й тими ж людьми - підрозділом "Сокіл", який розстрілював людей на Інститутській, так і здійснив політичне вбивство Олександра Музичка", - розповів Він.

Також, за його словами, командував спецназівцями, які готувалися до штурму готелю "Дніпро", якийсь Асавелюк, який командував спецпідрозділом "Сокіл" 20 лютого на вул. Інститутській.