ua en ru

У Полтаві близько 10 тис. осіб мітингували на підтримку влади

У Полтаві сьогодні перед стінами обласної державної адміністрації відбувся мітинг "Збережемо Україну!".

У Полтаві сьогодні перед стінами обласної державної адміністрації відбувся мітинг "Збережемо Україну!". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, близько 10 тисяч чоловік з усіх районів і міст області, заявили, що сьогодні Україна переживає складний період і недобросовісні політики використовували мирні акції протесту для розпалювання ворожнечі, а держава опинилася перед загрозою втрати суверенітету, економічної стабільності.

"Представники підприємств промислового Кременчука приїхали висловити свою підтримку державної влади, обласної влади і висловити протест проти тих, хто розхитує Україну та не дає економіці нормально працювати... Ми заробляємо гроші і поповнюємо бюджетів, а це-зарплати і пенсії, це зростання і розвиток України. А деякі вносять смуту. У нас є совість та є бажання зберегти Україну", - сказав директор Кременчуцького заводу техвуглецю В'ячеслав Яворський.

Мітингувальники зажадали від активістів Евромайдана звільнити захоплене майно та вести діяльність у правовому полі.
Губернатор області Олександр Удовіченко закликав жителів області не піддаватися на провокації радикалів, які закликають людей до протистояння.

"Ми повинні це засудити. Ми повинні зробити все, щоб не стали ворогами сусіди або ті, хто разом вчився... Поки що нам це вдається. У державі повинен бути знайдений компроміс, ми повинні підтримати Президента і діючу владу, зробити все, щоб відійти від прірви громадянської війни і протистояння! Закликаю донести цю думку всім жителям області!" - сказав Удовиченко.

Мітингувальники також заявили, що вітають зусилля Президента України Віктора Януковича, який застосовує всі можливі методи мирного врегулювання конфлікту, знаходження компромісу. Також присутні висловили підтримку голові ОДА Удовиченко.

У резолюції мітингу його учасники закликали Президента в найкоротші терміни сформувати уряд, вимагали від народних депутатів невідкладно погодити рішення за законами, які стабілізують політичну ситуацію в Україні та запропонували розглянути і законодавчо затвердити принципи регіональної економічної справедливості, щоб зароблені кошти переважно залишалися в області і були стимулом до ефективного господарювання.