ua en ru

У Раді зареєстровано три законопроекти про амністію учасників Євромайдану

У Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, що передбачають зняття кримінальної відповідальності з учасників Евромайдана.

У Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, що передбачають зняття кримінальної відповідальності з учасників Евромайдана. Про це свідчить сайт Ради.

Зокрема, 27 січня в Раді був зареєстрований проект закону №4021 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту, авторства нардепа від фракції "Батьківщина" Леоніда Ємця.

Крім того, 29 січня нардепи від Партії регіонів Дмитро Шпенов і Віталій Журавський зареєстрував альтернативний проект закону за №4021-1 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Також 29 січня зареєстрував альтернативний проект під №4021-2 позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко.
Рада 29 січня продовжить позачергову сесію, на якій планується розглянути законопроект №4021-1.
Зазначимо, після цього планується закрити позачергову сесію.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Володимир Рибак 27 січня заявив про продовження консультацій для підготовки єдиного законопроекту про амністію.

Зазначимо, що сьогоднішня зустріч спікера ВР з делегацією депутатів Європарламенту на чолі з головою комітету у закордонних справах Ельмаром Броком скасована.

В апараті ВР РБК-Україна повідомили, що Брок не приїхав.