ua en ru

Велика Британія опублікувала список з 18 громадян України, щодо яких застосовано фінансові санкції

Уряд Великої Британії опублікував список осіб, проти яких застосовано фінансові санкції у зв'язку з українськими подіями. Загалом до даного переліку було внесено 18 осіб.

Уряд Великої Британії опублікував список осіб, проти яких застосовано фінансові санкції у зв'язку з українськими подіями. Загалом до даного переліку було внесено 18 осіб.

У їх числі екс-прем'єр України Микола Азаров, його син Олексій Азаров, скинутий Президент Віктор Янукович і два його сини - Віктор Янукович та Олександр Янукович, екс-глава Служби безпеки України Олександр Якименко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син Артем Пшонка - заступник голови парламентської фракції Партії регіонів, екс-глава президентської адміністрації Андрій Клюєв, його брат нардеп Сергій Клюєв, бізнесмен Сергій Курченко, екс-міністр освіти і науки Дмитро Табачник, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко і його колишній заступник Віктор Ратушняк, а також колишні радники Президента - Ігор Калінін та Андрій Портнов.

У примітці британського казначейства йдеться, що 6 березня Рада Європейського союзу наклала фінансові санкції, в тому числі заморожування активів, проти зазначених осіб у зв'язку з подіями в Україні.

На території Сполученого Королівства установам, організаціям і приватним особам наказується заморозити активи зазначених осіб, які підпадають під дію санкцій, утриматися від ведення справ з такими активами і не надавати доступу до них зазначеним особам, повідомити казначейство про виявлення будь-якої додаткової інформації у зв'язку з накладеними санкціями, надати будь-яку інформацію про активи, що підлягають санкціям.

Недотримання закону про фінансові санкції є злочинним діянням.

Як відомо, Європейський союз прийняв рішення від 6 березня заморозити рахунки 18 українських екс-чиновників.