ua en ru

Яворівський пропонує амністувати учасників Автомайдану

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський пропонує реабілітувати учасників Автомайдану.

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський пропонує реабілітувати учасників Автомайдану. Відповідний законопроект № 4084 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб внаслідок подій, які мали місце під час автопробігу 29 грудня 2013 р.", нардеп зареєстрував у Верховній Раді України.

Наразі текст законопроекту на сайті парламенту відсутній.

Нагадаємо, органи внутрішніх справ України оголосили в розшук лідерів Автомайдану Олексія Гриценка, Сергія Кобу і Дмитра Булатова.

Всі троє віднесені до категорії "особа, яка переховується від органів досудового розслідування" і проходять за ч 2.ст. 294 Кримінального кодексу України (Масові заворушення).

При цьому запобіжним заходом для Гриценка вказується постанову суду про дозвіл на затримання з метою приводу, для Коби і Булатова - утримання під вартою.

Проти Булатова міліція відкрила кримінальне провадження за фактом масових заворушень (ст.294 Кримінального кодексу України). 24 січня Булатов був оголошений в розшук в якості підозрюваного. Суд виніс рішення про його затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Після того, як Булатов знайшовся, слідчий, враховуючи стан здоров'я потерпілого, звернувся до суду з клопотанням про пом'якшення запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт.

Пізніше прокуратура дала дозвіл надати Булатову можливість для виїзду на лікування за кордон.